Kunjungan Warga Kerja Anak Kami

Alhamdulillah, 1 Ogos 2019 yang lalu, ZuriatCARE telah menerima kunjungan daripada warga kerja Anak Kami. Dalam sesi pertemuan ini, kami membincangkan pelbagai isu yang melibatkan remaja hamil luar nikah dan proses pengangkatan anak. Semoga segala usaha yang dilakukan oleh NGO dalam menangani permasalahan ini mendapat perhatian pihak kerajaan, masyarakat serta segenap lapisan masyarakat.

Info Anak Kami:
‘Anak Kami’ merupakan sebuah program di bawah Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan telah membantu lebih 179 bayi yang tidak sah taraf mendapatkan keluarga angkat secara sah sejak 2017.
Bantuan yg diberikan bukan hanya membantu menyelamatkan bayi dan memberi sinar kebahagiaan kepada keluarga angkat namun ianya juga mampu membendung gejala wanita yang hamil luar nikah daripada melakukan jenayah berat seperti membuang atau membunuh bayi.

Kongsi Post Ini

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kongsikan Bersama Kami

Kongsikan kisah anda bersama kami

Baca Lagi

Liputan

Kunjungan Hormat Wanita ISMA

ZuriatCARE berbesar hati menerima kunjungan hormat dari Wanita ISMA yang diketuai oleh Ustazah Suriani Sudi yang menyatakan hasrat untuk mengadakan

Mereka Memerlukan Anda

Setiap sumbangan anda amat bermakna buat mereka. Mereka amat memerlukan bantuan dan dorongan, khususnya daripada komuniti disekeliling mereka. Bantulah mereka.